Toekomst CE binnen Wildstar. . .

Beste en zeer gewaardeerde leden van Cantonium Elites – Wildstar,

Voorwoord

Sinds de release van Wildstar speel ik in, wat ik graag zou noemen, semi-hardcore vorm. Dit nam in het begin vorm aan door als een van de eerdere spelers binnen de guild lvl 50 te worden. ‘Internet’ was de eerste, voor zij die hem nog herinneren :). Samen met Will, SheepXXX, Difect en Queziq waren we toen al snel door de adventures heen en begonnen we met attunenen. De pijlen begonnen zich langzaam te richten op raiding.

Destijds liepen we echt met 5 man voor op de rest van de groep en brachten we talloze uren door in STL, om daar undergeared en wel te blijven wipen op stormtalon himself. Echter het beperkte formaat van de groep en de toch grote wens om meer progressie te maken brak ons op. We konden niet altijd op dezelfde momenten voor de progressie gaan en progressie in ons uppie was langzaam. Uiteindelijk ging het als volgt. Will en Sheep hielden vast aan CE en Difect, Queziq en ik besloten om ons eigen pad te gaan bewandelen.

‘Hardlopers zijn doodlopers’, is misschien een toepasselijk gezegde voor het pad. Difect zag het vrij snel in zijn nieuwe guild niet zitten en stopte met de game. Ook Queziq vond de hardcore mentaliteit van Fixed Internally niets, had toch te weinig tijd en moest stoppen. Will en Sheep hadden zo ondertussen zelf nóg minder spelers binnen CE Wildstar en ook zij verloren hun goesting in het spel. Zelf vond ik uiteindelijk de hardcore wijze van raiden binnen Fixed Internally toch ook maar niets, en CE lonkte weer.

Binnen CE ben ik uiteindelijk het voortouw gaan nemen op het gebied van attunement en verkrijgen van progressie voor leden. In de tussentijd waren meer mensen lvl 50 geworden en ook aan de attunement stap toe. De attunement start was moeizaam, maar uiteindelijk liep het wel aardig. Vele kanjers staken hun kop op, en vele anderen zijn gesneuveld in de strijd. Zo heb ik ondertussen veel mensen zien komen en gaan binnen CE.

Met het vooruitzicht op raiding werd er een team opgesteld. Toenmalig leider Dylan (aka Zoof) wees mij aan als hoofd van het raiding-team en gaf aan dat ik mijn team maar samen moest stellen. Kiezen was niet heel moeilijk destijds; Tycarus en Pantherios (Tycho en David) waren eerste keuze. De attunement ging door, het werven ging door, en het raiden is er uiteindelijk gekomen.

Ondertussen staat CE en haar leden in GA. De weg er naar toe was niet altijd makkelijk, maar voor veel spelers is het duidelijk dat ze serieuze progressie hebben gemaakt in hun spel. Helaas echter, is ook CE niet immuun voor de rosterboss. Keuzes van Carbine hebben ervoor gezorgd dat Wildstar (nog) niet het grote succes is dat het kan zijn. En hoewel er in de toekomst nog veel goeds in het verschiet kan liggen, leven we met het heden. De oude Wildstar CE GC is vertrokken en is deze verantwoordelijkheid doorgeschoven naar Lies, Sjack en mijzelf. Een positie waar wij, volgens mij, alle drie eigenlijk niet direct op hadden gehoopt om daar de last van te moeten dragen.

Recruitment valt niet verder aan te trekken. ‘Nederlanders zijn op’. Ze zitten bij andere guilds, in CE, of ze spelen niet. Het gebrek aan leden en de zeer casual instelling van CE zorgt voor weinig goed gevulde raids. De wijze waarop veel leden nu attuned zijn geraakt, zorgt er tevens voor dat progressie zwaar en moeizaam is. Het is een strijd die ondertussen zijn tol begint te eisen. Daar waar wij links nieuwe leden werven, verdwijnen rechts weer kostbare mensen uit onze groep. Zie ook het recente vertrek/stoppen van Lord Tycarus, Duraa Granokis, High Voltage en Cinder Linh.

Nu het moment weer daar is, dat de wensen binnen de groep bijzonder verdeeld zijn, staan we weer op een kruispunt. Hoe gaan we verder…

Zie daarvoor het topic. >> TOPIC <<

Geef een reactie